Op de valreep van het oude jaar hebben wij voor een klant een zeer bijzonder bedrijfsuitje mogen samenstellen. Naast de ervaring om een vliegles te maken in een Cessna 172, wilde de klant ook dat alle medewerkers van het bedrijf de mogelijkheid kregen om kennis te maken met het vliegen in een helikopter.
De dag begon met een zeer uitgebreide theorieles over de beginselen van het vliegen en het maken van een navigatieplan. Instructeur Sylvain deed dit op een zeer speelse maar duidelijke wijze en beantwoorden alle vragen die de komende aspirant piloten hadden. Dit uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje.

Voor de vlucht nog allemaal even op de foto en daarna de vliegtuigen inspecteren en het kon de motor gestart worden.

Groepsfoto bedrijfsuitje eerste vliegles Lelystad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na terugkomst op de luchthaven van Lelystad stond de volgende verrassing te wachten voor iedereen… het vliegen in een echte helikopter. Maar een eerste vliegles in een helikopter is nog wat anders dan vliegen in een vliegtuig. Dus eerst ook hier een theorieles om duidelijk te maken wat er verwacht kon worden en hoe het nu toch kan dat een helikopter blijft vliegen.

Er werden 4 helikopters ingezet en iedereen kreeg de mogelijkheid om zelf 10 minuten te vliegen. Het is alles behalve makkelijk om een helikopter zelf te vliegen maar iedereen kreeg de mogelijkheid om samen met de instructeur een rondje om het vliegveld te vliegen en ook om te proberen om laag bij de grond stil te blijven hangen. Dit laatste is zo’n beetje het moeilijkste wat je onder de knie moet zien te krijgen als je helemaal zelf met een helikopter wilt vliegen.

Eerste vliegles in een helikopter

 

Na de in zowel het vliegtuig als in de helikopter kreeg iedereen een certificaat als beloning voor de geweldige prestatie!

Na afloop was er nog een heerlijke borrel met drankjes en hapjes in het restaurant op de luchthaven.

De reactie achteraf van het bedrijf was geweldig en het was een dag om nooit te vergeten!

Wilt u zelf ook een bedrijfsuitje of relatie evenement organiseren die de deelnemers nog heel lang zal bijblijven? Bel ons gerust!